sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Tulevaisuuden suunnittelua

Sairastuin tosiaan raskauden jälkeen autoimmuunisairauteen - basedowin tautiin. Tähän sairauteen on olemassa tehokas lääkitys, mutta ongelmakseni muodostui se, ettei kyseinen lääkitys soveltunut minulle. Sain lääkkeestä valkosolukadon ja olin jo leikkausjonossa jotta minun koko kilpirauhanen poistettaisiin, mutta koska olen astetta vaikeampi potilas, peruin leikkauksen. Onnekseni. Yliopistollisen ammattilaiset olivat täysin minun visiota vastaan. Olin lukenut, että tähän sairauteen voisi testaa yhtä jo usean vuosikymmenen eri käytössä ollutta lääkettä, mutta lekureiden mielestä kyseinen lääke ei mitenkään voisi auttaa ja minulle ivallisesti todettiin, että tervetuloa sitten takaisin kun olotila menee niin huonoksi, että leikkaus on pakko tehdä.

Tästä toteamisesta on nyt aika tarkalleen 9kk aikaa. Lopputuloksena, ettei minun oloni ole suinkaan mennyt huonompaan suuntaan, vaan voin ihan hyvin.

Vuosi sitten, kun sairaus minulla todettiin ja juttelin lääkärin kanssa, voisinko enää tehdä lapsia hän sanoi ettei ainakaan niin kauan kun sairaus on aktiivisena. Sitten kun aloitin vastoin lääkärin tahtoa, erään toisen lääkärin avustuksella, tuon "kokeellisen" lääkkeen ja sain olotilani tasaantumaan tulin siihen johtopäätelmään etten enää voi tehdä toista lasta, koska en halua ottaa riskiä että sairauteni aktivoituisi uudelleen. En myöskään haluaisi olla imettämättä lasta sen takia, että käytän lääkettä. Mutta kuukausi sitten tajusin googlettaa asiaa ja onkin niin, ettei tämä lääkitys olisikaan este raskaudelle tai metykselle, joten olen alkanut vakavissani harkitsemaan vielä toisen ja viimeisen lapsen tekemistä.

Asia on tällä hetkellä mietintämyssyn alla ja katsellaan kuin tässä vielä käykään....

Kuulumisia

Lapsi on nyt reilun puolitoista vuotta. Hän aloitti päiväkodin alkuvuodesta ja sairasteli muutaman flunssan, oli kotona heinä-ja elokuun ja syyskuussa palasi takaisin päiväkotiin. Kehityskeskustelussa päiväkodilta tuli palautetta siitä, että lapsi ottaa hyvin katsekontaktia, osaa keskittyä ja on kiinnostunut ympäristöstään ja on ollut epätavallisen terveenä, kun ottaa huomioon että yleensä päiväkodin aloituksesta lapsi sairastelee alvariinsa. Päiväkodissa riehui jopa A-streptokokki, mutta kyseinen pöpö ei tarttunut meidän tirppaan, käytiin asia pariin kertaan varmistaa nieluviljelyllä päiväkodin toiveesta, kyseinen pöpö kun voi olla oireettomanakin ja siten ylläpitää kierrettä muiden joukossa.

Kirjoittelin jo alkuun, muistaakseni ainakin, etten aio ottaa lapselle rokotteita. Tässä olenkin pitäytynyt ja luulenkin, että tämä on ollut yhtenä syynä sille, että lapsi on ollut suht terve. Olen nyt kohta 2 vuotta aktiivisesti lukenut rokotteista ja tullut siihen tulokseen, ettei niitä tulla missään vaiheessa lapseen laittamaan. Minulle puhkesi raskauden jälkeen autoimmuunisairaus ja uusimpien tutkimuksien mukaan rokotteet altistaa moisille taudeille, jos on geenirasitetta ja jopa ilman geenirasitettakin on riski, että pukkaa ms-tautia tai muuta kivaa. Jo pelkät rokotteiden tuoteselosteiden lukeminen sai perääntymään rokottamisesta.

Julkisuudessa kun aina puhutaan, kuinka rokottamattomat ratsastavat rokotettujen luomalla lauma-immuniteetilla, niin kannattaa perehtyä tuohon aiheeseen erityisesti. Esim. jenkeissä, jossa on rokotuspakko, on vähän väliä tuhkarokko tai sikotautiepidemioita rokotettujen keskuudessa (tämä kuuluisa Disneylandin tuhkarokkoepisodikin niin suurinosa näistä oli rokotettuja ja sitten kaikki laitetaan yhden rokottamattoman piikkiin.). Tästä ei yllättäen puhuta kauheasti valtamedioissa, mutta sisäpiirintietoina noista kuulee. En itse usko, että rokotettu suojaa rokottamatonta millään tavalla, rokote voi luoda rokotetulle jonkin aikaa kestävän suojan, mutta uusimpien tutkimuksien mukaan tämä suoja voi kestää muutamasta kuukaudesta joihinkin vuosiin.

Eli esim. minun ikäluokan tuhkarokkorokotteen tehot on kadonneet jo lähemmäs 20v sitten ja kun ottaa huomioon sen, ettei kovin moni aikuinen varmastikaan käy ottamassa tehosterokotteita, niin yllättävän vähän Suomessa on esim. tuhkarokkoepidemioita huonosta laumasuojasta huolimatta:D

Rokotteet kun vaatii 95% kattavuuden, että tulee ns. näennäinen laumasuoja, aito laumasuoja syntyy siitä kun 68% väestöstä on sairastanut esim. tuhkarokon. Sit kun sairastavien osuus laskee 65% tulee jonkinlainen epidemia joka sitten taas luo suojan uusille tapauksille. Minusta rokotteiden kohdalla ei edes saisi puhua samassa lauseessa laumasuojasta, koska rokotteet ei moista luo - koskaan - ikinä.

Mitä tautien vaarallisuuteen tulee, niin tuhkarokko yms. kuolemat olivat jo lähes kadonneet ennen rokotteiden kehittämistä, joten en todellakaan olisi huolissani noista taudeista. Pysyvä poliohalvauskin on toooooodella pieni riski saada, jos jostain polion itselleen onnistuisi saamaan.95% saa polion ylipäätään vain nuhakuumeena. 1% voi saada pitempiaikaisia halvausoireita, ja tästä 1% määrästä 15%:lle voi jäädä pysyviä halvausoireita.(lähde WHO) . WHO:n mukaan nykyinen poliokanta on rokotteista peräinen, luonnollinen virus on jo kadonnut aikoja sitten. Eli me ylläpidetään rokotteilla noita tauteja, sekä aiheutetaan tautien muuntumisen ärhäkämmäksi. Unohtamatta sitä, että polion diagnosointia muutettiin rokotteen lanseeramisen jälkeen, joten tuo vääristää tilastoja. Jos polion alle on aiemmin luokiteltu kymmenkunta sairautta + DDT-myrkytysoireet, niin jos rokotteen julkaisun jälkeen polioksi luokitellaan enää vain yhden viruksen aiheuttama tietyn ajan kestävä halvausoire, niin onhan se nyt selkeetä että tartuntamäärät on hurjasti laskussa:D